Zorg voor de juiste hygiëne bij elk seksueel contact

Zoals je ongetwijfeld weet, is hygiëne tijdens de seks (met jezelf of met partner) zeer belangrijk! Zeker in geval van anale seks, ligt het gevaar van vervelende verrassingen op de loer. Zorg dus dat je je handen vooraf wast en dat je nagels geknipt zijn. Hiermee voorkom je mogelijk vervelende, ongewenste vlekken in je lakens. Daarnaast is het raadzaam om vooraf naar het toilet te gaan, je kunt je voorstellen wat er kan gebeuren als je met aandrang anale seks gaat hebben. Het gebruik van een anale douche kan daarnaast helpen met het goed reinigen van de anus, voordat je tot actie overgaat.    

Mocht je speeltjes gebruiken van bijvoorbeeld de sextoys webshop, dan kun je hier een condoom omheen doen. Zeker als ze vaker gebruikt worden. Wellicht ten overvloede maar toch: we adviseren om (anale) speeltjes toch maar niet tweedehands aan te schaffen. Houd het bij en van jezelf. 

Begin met jezelf

Zeker als je het eng vindt om het met je partner te bespreken of wanneer je überhaupt geen partner hebt, is het raadzaam om het met en bij jezelf uit te gaan proberen. Op deze manier leer je ook je lichaam wat beter kennen, deze kennis kun je dan natuurlijk in de toekomst ook weer toepassen wanneer je samen bent met iemand. 

Populaire seksspeeltjes

Een steeds populairder worden speeltje is de (anale) wand massager/vibrator. Dit is over het algemeen een wat grotere massager die werkt op batterijen of stroom, en harde intense trillingen geeft. Als je even wat meer wil dan een kleinere dildo of vibrator, dan is dit wat voor jou. De wand-vibrator is zowel geschikt voor alleen als voor samengebruik en zorgt door haar dikke uiteinde voor bijzonder intense orgasmes. En dat terwijl de wand-vibrator eigenlijk ooit ontwikkeld is als massage-apparaat voor nek en schouders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *