Zo ziet de landelijke interieurstijl uit in de keuken

Een ruimte waar de landelijke stijl veel wordt toegepast is de keuken. Waarom? De keuken is het centrum van gezelligheid. Daarnaast is het de kamer waar het hele huishouden samenkomt na een lange dag werken of studeren om samen te eten en te koken. Het warme familiegevoel creëer je dus niet alleen samen, maar ook al door middel van de ruimte waarin je bevindt. Een landelijke keuken kan je gemakkelijk maken, door bijvoorbeeld een beton cire muur keuken te nemen of vele houten elementen in je keuken toe te passen. Meer tips? Lees dan snel verder.

Een landelijke keuken met een sprankje pit

Een landelijke keuken is vooral kenmerkend voor het gebruik van het materiaal hout. Hout zorgt voor een gezellige, knusse sfeer en vaak wordt dit mooi afgelakt met matte lak. Daarnaast wordt er ook veel graniet materiaal gebruikt, zoals een aanrecht van graniet. Dit zorgt voor een ‘breuk’ tussen de warme, houten elementen door, waardoor het interieur een stuk speelser oogt.

Zoals voorheen benoemd wordt er tegenwoordig ook veel stoere, industriele elementen toegevoegd. Dit is namelijk een populaire moderne trend, waardoor je keuken robuuster lijkt. Materialen die hiervoor gebruikt worden zijn beton cire (denk aan een aanrecht van beton cire of een beton cire muur keuken) of juist metalen accenten, zoals koperen handgrepen voor keukenkastjes.

De gehele woning en de landelijke keuken

In principe past een landelijke keuken bij alle soorten woningen. Vaak wordt er een landelijke keuken genomen bij een woning die gebouwd is volgens de jaren dertig stijl. De laatste tijd is wel zo dat als de woning iets moderner oogt, er vaak wordt gekozen om de landelijke keuken te nemen, gecombineerd met modernere elementen. Dit zijn vooral kenmerken van een industriële keuken zoals benoemd in de vorige alinea (een beton cire muur keuken, metalen accenten etc.). Ben je er niet helemaal erover uit? Vraag aan een specialist wat zij jou zouden adviseren op basis van je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *