Wat is een nekhernia en hoe wordt dit behandeld?

nekhernia

Een hernia is al heel naar maar een nekhernia is weer even iets anders. Een nekhernia is namelijk een aandoening waarbij een tussenwervelschijf in de nek uitstulpt en dus in feite niet op zijn plek zit. De zenuwen raken hierdoor bekneld en het kan een hoop pijn veroorzaken. Het is bovendien iets dat je zo snel mogelijk moet behandelen.

nekhernia

De oorzaak van een nekhernia

Er zijn een boel manieren waarom je een hernia of nekhernia kunt krijgen. Vaak gaat het bij een nekhernia met name om slijtage of overbelasting. Dat zorgt ervoor dat de nekhernia ontstaat. De wervelschijf en de kraakbeenring bevatten namelijk een zachte kern. Als de buitenste laag van die schijf beschadigd is dan komt de kern naar buiten en drukt deze tegen de zenuwen. Dat is soms zichtbaar in de nek aan de buitenkant. 

De klachten die erdoor ontstaan

Pijn met uitstraling naar de armen is waarschijnlijk de meest voorkomende klacht bij het hebben van een nekhernia. Zo kun je deze kwaal dus ook herkennen. Het is goed om te realiseren dat je ook nog andere symptomen kunt hebben die duiden op zo’n hernia. Hierbij moet je denken aan uitstraling richting de nek en schouders. Je kunt ook te maken krijgen met tintelingen in de armen en nek alsmede zwakte in de ledematen, schouders en rug. Het hoeft dus niet altijd die stekende pijn te zijn of die opvallende hernia. Daarom is het goed om bij dit soort klachten altijd even advies in te winnen van een arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *