Vijf tips voor mannen om er jonger uit te zien

Ik weet nog de dag dat ik voor het eerst ‘meneer’ werd genoemd. Eerst keek ik er van op, maar naarmate de tijd groeide veranderde ‘jongeman’ steeds vaker naar ‘meneer’. Tot op een punt waar op ik er niet meer onder uit kwam. Time flies, en ik word oud!

Maar de handdoek in de ring gooien? Ho maar! Ook in your fourties kan je er uit zien als een jonge god. Of in ieder geval die jaren een beetje verbloemen. Dit zijn de beste tips om er weer een stukje jonger uit te zien!

1. Slaap genoeg

Iets wat je moeder vanaf kleins af aan al tegen je heeft gezegd, maar waar jij met al je koppigheid niet aan toe wilde geven: genoeg slapen. Slaap is de nummer één manier om voor jezelf te zorgen. En een gebrek aan slaap tekent zich meteen af in je gezicht. Lijnen en pigment worden aangetast, waardoor je er ouder en moe uit ziet. Geef je huid de tijd om te herstellen, en slaap zeven tot negen uur per nacht.

 2. Verzorg je baard

Een voordeel van ouder worden is die mooie baard kunnen groeien waar je als jongen altijd van droomde. Grappig dat dit nu juist een goed middel is om er ook weer jonger uit te zien. Naarmate je ouder wordt, verslapt de scherpe lijn van je wangen en je kaak. Dat effect is goed te verhullen met een korte, net getrimde baard. Spot je enkele grijze baardharen? Werk deze weg! Als je voor de baard-look gaat, knoop dan in je oren dat een baard veel liefde vraagt. Met een onverzorgde baard bereik je namelijk meteen het tegenovergestelde effect.

3. Haar op je hoofd

Van de onderkant naar de bovenkant van je gezicht. Dikke kans dat je naarmate je ouder wordt te maken hebt met een terugtrekkende haarlijn, kale plekken, inhammen of gewoon erg dun haar. Nog niet klaar om die volle coupe op te geven? Overweeg dan een haartransplantatie. Een haartransplantatie is allang niet meer iets waar je je voor hoeft te schamen. Het is al een poos geen taboe meer, en de technieken zijn niet alleen ontzettend succesvol maar ook steeds goedkoper!

4. Oogcrème

Ook cremetjes zaten voor mij tot voor kort in de taboe pot. Maar er is een reden dat deze cremetjes bestaan. Naarmate je huid ouder wordt, is het vatbaarder voor effecten van buitenaf, zoals gure weersomstandigheden. Je huid heeft een beetje hulp nodig met zijn vochtherstel. En daar zijn die cremetjes voor. Smeer een vochthoudend cremetje onder je ogen, waarmee je rimpeltjes en lijntjes om je ogen minder worden en wallen wegtrekken.

5. Blijf fit

Tenslotte: met een gezond lichaam ben je halverwege. Je blijft fit door gezond te eten en minimaal drie keer per week te sporten. Daarmee onderhoud je niet alleen je lichaam, maar zal je zelfvertrouwen ook een boost krijgen. Let’s go testosteron!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *