Stedentrip in eigen land? Ontdek wat Eindhoven te bieden heeft

Voorlopig ziet het er dankzij corona naar uit dat we nog even niet op vakantie naar het buitenland kunnen. Maar betekent dat dat vakanties dan gecanceld zijn? Natuurlijk niet! Dit is de kans om een keer de toerist in eigen land uit te hangen. Er zijn niet veel Nederlanders die kunnen zeggen dat ze alle mooie plekjes in eigen land gezien hebben. Nu kunnen we daar mooi verandering in brengen.

In dit artikel bespreken we een stad die ook wel bekend staat als de Lichtstad van Nederland en wat daar allemaal te beleven is. Ik heb het natuurlijk over Eindhoven!

Perfect voor een dag trip of weekend weg

Eindhoven (de gekste!) is een stad waar misschien niet veel mensen uit andere delen van Nederland aan denken als bestemming voor een weekend weg. De iconische steden zoals Amsterdam, Den Haag en Maastricht trekken gemiddeld meer bezoekers. Maar Eindhoven is absoluut de moeite waard om te ontdekken. De stad barst van eindeloze winkelstraatjes om er lekker op los te kunnen shoppen en de keuze aan ouderwets gezellige bruincafé's en terrasjes is eindeloos. Je kunt Eindhoven bezoeken als dagtrip, maar met een hotel Eindhoven zit je ook voor een paar dagen of lang weekend prima in deze stad.

Verdwaal in het sfeervolle De Bergen

Een van de bekendste buurten in het centrum van Eindhoven is De Bergen. Dit is tevens ook een van de oudste buurten van de stad en dit draagt zeker bij aan de gezellige sfeer. De sfeervolle wijk bestaat uit vele charmante kleine straatjes en historische gebouwen en is geliefd bij de Eindhovenaren. In De Bergen is het straatje De Kleine Berg het bekendste straatje en deze is rijk aan hippe koffietentjes, trendy boetiekjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. Deze wijk is absoluut de moeite waard en mag je dan ook niet missen tijdens je bezoek aan Eindhoven.

Kunst en cultuur

In Eindhoven kun je niet alleen terecht voor culinaire hoogstandjes en je shop verslaving, maar ook voor kunst en cultuur. Zo kun je bij het Van Abbemuseum terecht voor een flinke dosis moderne kunst. Sterker nog, het Van Abbemuseum is een van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst in heel Europa. Hier ben je zeker wel een dagje zoet, zeker als je alle ruim 3000 internationale kunstwerken versrpeid over tientallen zalen gezien wilt hebben. Is hedendaagse kunst niet echt jouw ding? Dan kun je je ook prima vermaken in het preHistorisch Dorp of het DAF-museum.

Mooie stadsparken

Heb je behoefte aan wat groen om je heen? Dan zit je in Eindhoven goed. Eindhoven is namelijk een van de weinige 'grote groene steden' in Nederland. Je vind hier een mooi aanbod aan stadsparken waar je heerlijk in het zonnetje kunt genieten van een picknick lunch of op een koude dag lekker rond kunt wandelen en genieten van de frisse lucht. Eindhoven heeft het allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *