Prikkels tijdens de pandemie

Sinds de coronacrisis moeten we allemaal thuisblijven en genoegen nemen met onze sociale contacten onderhouden op afstand. Dat is niet altijd even makkelijk. Het liefst zouden we de mensen die ons dierbaar zijn in de armen nemen en een lange knuffel geven. Maar helaas, het kan niet. Je eenzaam voelen in deze tijd is daarom helemaal niet gek en niets om je voor te schamen. Wat veel wordt geroepen is dat vooral de levens van jongeren en van jongvolwassenen normaal gesproken zo ingericht zijn dat ze veel nieuwe mensen kunnen ontmoeten. De wereld ontdekken en verkennen, dat is wat jonge mensen willen. Iets nieuws beleven, iets onbekends ervaren en herinneringen maken, dat is wat er gemist wordt. Maar hoe ga je dat doen, nu je nauwelijks bij je beste vrienden op bezoek mag voor een etentje? 

Daag jezelf uit

Gelukkig zijn er wel wat mogelijkheden om het leven tijdens de pandemie iets avontuurlijker te maken. Het zal misschien niet opwegen tegen wat je allemaal gewend bent van het pre-coronatijdperk, maar tijdelijk vermaak is in deze situatie beter dan niets. En wie weet neem je er nog wat van mee als de wereld straks weer draaiende is! Ga op zoek naar prikkels van buitenaf die er nu nog wél zijn. Het is altijd motiverender om iets te beginnen of vol te houden als je het niet alleen hoeft te doen. 

Wat is er te doen?

Geef je bijvoorbeeld op voor een online cursus. Dat geeft meer structuur en is daarom makkelijker dan wanneer je zelf iets nieuws gaat leren. Of heb je even behoefte aan een gesprek met iemand die je niet al jaren kent, of gewoon wat praten voor de grap, dan kun je online deelnemen aan een chat met vreemden. Of wil je juist de relaties die je al hebt maar nu lastig vindt om te onderhouden verdiepen, probeer dan eens een brievenschrijfproject met je vrienden. Compleet het tegenovergestelde van dat chatten… allebei heel anders, maar leuk. En let maar eens op, als je een brief gaat schrijven zal je totaal andere dingen aan iemand vertellen dan in een online gesprek op Whatsapp of op een website. 

Natuurlijk kunnen we met zijn allen niet wachten tot alles weer normaal wordt. Tot die tijd zit er niks anders op dan onszelf en de mensen dichtbij ons te vermaken en te zorgen dat het goed gaat. Want als je je vermaakt, hoef je de tijd niet uit te zitten. Bezig blijven is al een goed begin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *