Het vinden van de juiste broker

Iedereen zoekt wel eens naar een nieuwe hobby. Zeker door de pandemie kan ik mij goed inbeelden dat sommige mensen zochten naar een nieuw hobby. Beleggen is een van die dingen die haast ieder mens ooit wel eens wilt doen, maar nooit de tijd voor heeft. En toen kwam plotseling een virus de wereld overwaaien waardoor we allemaal thuis zaten. Dan toch maar eindelijk gaan beleggen. De financiële markt blijft fascinerend en het is natuurlijk altijd leuk en spannend om een beetje te speculeren. Ik beleg zelf al voor een langere periode. Ik ben hiermee begonnen na het voltooien van een minor in beleggen. Vandaag wil ik jullie wat informatie geven over de verschillende brokers die je kunt kiezen. Om te beleggen heb je namelijk een broker nodig. Hier moet je goed naar kijken en eventjes wat aandacht aan besteden. Vandaag vertel ik waar jullie allemaal op moeten letten.

 

Welke broker past bij jou?

Als jij al klant bent van bijvoorbeeld ABN AMRO zal ik gewoon via ABN AMRO zelf beleggen. Bij ABN AMRO zelf beleggen, als je daar al een vaste klant bent, is gemakkelijk omdat je dan geen geld van bank naar bank over hoeft te zetten. Bij ABN AMRO kan je naar mijn mening simpel beleggen. Dat betekent dat je toegang hebt tot aandelen, obligaties, fondsen, turbo’s. Meer heb je eigenlijk nodig. Het enige nadeel aan bij ABN AMRO zelf beleggen is dat je niet kunt investeren in indices. Je kunt ook kiezen voor een wat onbekendere broker. Markets.com is voor de belegger die wilt handelen in CFD’s. Een CFD is eigenlijk hetzelfde als een aandeel, alleen speculeer je met een CFD over een onderliggende waarde zoals de AEX. Bij Markets.com koop je dus niet de daadwerkelijke onderliggende waarde, maar heb je wel meer vrijheid in wat je kunt kopen.

 

Voor welke broker moet ik gaan?

Een financiële instantie kan hele mooie namen geven aan al deze producten. Als je weinig verstand hebt van beleggingen zal ik gaan voor de meeste simpele voor van beleggen zoals bij ABN AMRO. Als je iets meer wilt speculeren kan je gaan voor een broker zoals Markets.com of Vantage FX. Vantage FX lijkt op Markets.com, ook bij Vantage FX handel je voornamelijk in CFD’s. Als je bij een grote bank belegd zoals ABN AMRO heb je vaak ook meer zekerheid over je geld. Je wordt garant gesteld tot ongeveer 1 ton. Het kan zijn dat dit niet zo is bij Vantage FX en Markets.com. Als je nieuw bent in de beleggingswereld zal ik voor het zekere en het simpele gaan. Wilt u wat meer speculeren, dan is een wat onbekendere broker misschien wel goed, vaak zijn bij deze brokers de transacties iets goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *