Goede voornemens

We zitten alweer even in het nieuwe jaar en dat betekent ook weer een nieuwe frisse start! Voor velen is het nieuwe jaar altijd een goed moment om te beginnen met goede voornemens en wat te veranderen waar je niet tevreden over bent. Dit is voor iedereen anders en daarom zal ook niemand altijd dezelfde voornemens hebben. Want de een heeft het doel gewicht verliezen en voor de ander is het juist weer een doel om aan te komen i.v.m. zware krachttraining. Als je bezig bent met goede voornemens is het slim om aan het begin van het jaar een lijstje voor jezelf te maken met goede voornemens zodat je weet wat er dit jaar op je staat te wachten.

Meer bewegen

Door het vele thuis werken kom je een stuk minder buiten en krijg je minder frisse lucht. Terwijl dit juist erg belangrijk en gezond is. Daarom is het een goed voornemen om in 2021 meer buiten te komen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het uitlaten van je hondje, een stuk fietsen of zelf een stuk wandelen (terwijl je bijvoorbeeld luistert naar een podcast). Je kan voor jezelf elke dag een doel stellen om een bepaald aantal stappen te halen, denk bijvoorbeeld aan 5000 of 10.000 stappen per dag. Door dit doel voor jezelf te stellen heb je elke dag meer motivatie om tussen het werken door lekker een frisse neus te halen. Als je echt meer wilt bereiken dan alleen meer beweging of een frisse neus halen dan is het goed om te gaan beginnen met sporten. Afvallen, vet verliezen, strakker worden of spiermassa opbouwen kan je allemaal bereiken door middel van sporten.

Voeding

Naast al het bewegen en sporten is het ook erg belangrijk om op je voeding te gaan letten. Stop bijvoorbeeld een maandje met het drinken van alcohol en kijk wat dit met je lichaam doet. Dit kan ook helpen bij het makkelijk afvallen. Ook kan je met jezelf een aantal simpele regeltjes toepassen. Eet bijvoorbeeld even geen snacks of snoep meer of doe dit bijvoorbeeld alleen in het weekend. Dit zal al een hoop schelen. Je kan je chips of koekjes ook veranderen door healthy snacks. Denk bijvoorbeeld aan een snack schaal met lekkere groente stengels. Komkommer, worteltjes, tomaat, en bleekselderij zijn heerlijk om te dippen in een yoghurt dressing. Als je echt heel veel wilt afvallen is een shake dieet misschien een goed idee. Doe wel eerst even goed onderzoek voordat je aan zoiets begint. Want het kan een grote impact hebben op je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *