Een goede heftruck

Het komt misschien meer voor dan je denkt, een jong persoon die een vorkheftruck bestuurd. Het hebben van een rijbewijs voor dit voertuig kan zeer nuttig zijn in je loopbaan. Gelukkig hoef je dit rijbewijs niet te halen bij het CBR. Het is eigenlijk meer een soort cursus die je aflegt en met een voldoende moet behalen. Er zijn vaak werkgevers die deze vormheftruck cursus aanbieden aan nieuwe werknemers. Het ligt natuurlijk aan het werkveld en het soort bedrijf, maar het kan zeer handig zijn om deze cursus vroeg in het begin van de werkperiode vrij te geven. Nieuwe werknemers kunnen zichzelf dan altijd nuttig maken. In deze blog gaan we dieper in op de kenmerken van vorkheftrucks. Het ligt aan wat je zoekt, maar deze hoeven helemaal niet zo duur te zijn.

Merk, bouwjaar en tellerstand

Zoals veel zoektochten beginnen we bij het merk. Net zoals bij een speaker of een laptop maakt het merk veel uit. Een bepaald merk heeft een manier van fabriceren en benaderd het product op een manier die voor haar beter lijkt. Er zijn tientallen verschillende merken die dit voertuig produceren. Veel ervan zullen onbekend klinken, maar ook merken zoals Yamaha, bekend van de motoren en de piano’s, maken deze vorkheftrucks. Het kan nuttig zijn om per merk de verschillen langs te gaan. Wanneer je niet op zoek bent naar een specifiek model is het verstandig om door te gaan naar de tellerstand. Net zoals bij het kopen van een auto of motor doet de tellerstand veel voor prijs. Hier komt ook het aantal bedrijfsuren bij kijken. Deze bepalen hoelang een vorkheftruck is ingezet bij een bedrijf. Hoe hoger deze getallen, hoe lager de prijs. Ook wordt hier gekeken naar het bouwjaar. Belangrijk is dat de vorkheftruck voldoet aan de huidige eisen die aan dit voertuig worden gesteld.

Conditie, brandstof en laadvermogen.

De conditie van het voertuig wordt grotendeels bepaald door bovenstaande factoren. Hoe vaker het voertuig is gebruikt hoe groter de schade is. Als de schade alleen het uiterlijk beïnvloed is er niet zo veel aan de hand. Een vorkheftruck kent 5 verschillende brandstof modes. Deze variëren van diesel tot elektrisch. Er zijn zelfs hybride modellen te koop voor als je niet kunt kiezen. Als laatst kijken we naar het laadvermogen. Wanneer een heftruck te koop staat wordt hier als eerste naar gekeken. Bepaalde bedrijven hebben een hoge hefcapaciteit nodig maar een lage reikwijdte. Sommige bedrijven hebben dit precies andersom, of juist beide nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *