Een condoom is al een heel oude uitvinding

Tegenwoordig kun je condooms kopen met allerlei eigenschappen, in allerlei maten, in allerlei kleuren en met allerlei smaakjes. Maar vroeger was dat natuurlijk niet. De mensen toen hadden wel de tegenwoordigheid van geest dat er een kindje kon ontstaan na de seks en probeerden daarom allerlei manieren uit om dat te voorkomen. Zo gebruikten ze bijvoorbeeld een condoom van linnen of van een schapenblaas. Dit gaat al tot 6.000 jaar terug! Je kunt je dus voorstellen dat de ontwikkeling van het condoom niet stil heeft gestaan. De condooms van nu zijn flinterdun en kunnen tot wel meer dan 99% als veilig worden beschouwd. Hiervoor moet je wel wat zaken in acht nemen.

Zorg dat het condoom goed past

Een condoom dat niet goed past, te groot of juist te klein is, kan de werking flink verminderen. Je krijgt dan een soort schijnveiligheid. Ook is het altijd belangrijk om te controleren of de houdbaarheidsdatum van het condoom niet is verstreken. Veel mannen hebben een condoom in hun portemonnee, voor het geval dat, maar wist je dat een condoom daar ook niet van opknapt? De folie kan beschadigen en er kunnen hierdoor minuscule gaatjes in het condoom komen. Dit wil je natuurlijk niet. Je weet dan zeker dat het zijn werk niet zal doen. Bewaar je condooms ook niet op een plek die te warm kan worden. Staat je nachtkastje voor de radiator? Verplaats het pakje condooms dan naar een andere plek.

Oefen met het aanbrengen van condooms

Niets zo genant als het niet lukt om, in the heat of the moment, het condoom aan te trekken. Je kunt er dus maar beter even op oefenen. Dit kost je misschien een extra pakje condooms, maar het is het waard. Ook het lezen van de bijsluiter kan wonderen doen voor je zelfverzekerdheid. Als je weet wat je doet, dan is het klusje zo geklaard.

Koop je condooms online

Wil je niet naar de drogist om de hoek om een pakje condooms te kopen? Dan is dat nog geen reden om geen condooms in huis te hebben. Je kunt ze gemakkelijk en snel online bestellen. Heb je ergens de komende week een veelbelovende date? Bestel dan voor 23.59 uur en je hebt de volgende dag de condooms al in huis. Het loont ook zeker de moeite om goed te kijken naar de speciale aanbiedingen. Bestel je nu voor € 30,00 aan condooms, dan kun je er een leuke verrassing bij verwachten. Hoe leuk is dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *