Dingen om te doen in coronatijd

Het lijkt er nu op dat het einde in zicht is. Voordat die tijd er is, gaat er helaas wel nog wat tijd thuis gespendeerd worden, zonder vrienden op bezoek. Voor iedereen die de eerste lockdown nog maar net had overleefd, zijn hier een paar tips om de volgende weken door te komen.

In je eentje

De eerste tip is een oude vertrouwde: opruimen. Misschien was het al eerder gedaan of misschien was het volledig uitgesteld, maar nu is het moment op het huis op te ruimen! Gooi weg of doneer de spullen die niet meer gebruikt gaan worden of die je niet meer nodig hebt. Denk hierbij ook aan de klerenkast. Heb je echt zoveel kleren nodig? Het kan ook zijn dat je met de spullen die niet meer gebruikt gaan worden, nieuwe spullen kan maken. Lijm of naai wat in elkaar om iets nieuws te maken wat wel een doel heeft. Opruimen houdt je bezig en geeft je een fijn gevoel aan het einde.

Dan is er bewegen. Actief blijven is altijd belangrijk, maar misschien nog wel meer wanneer we allemaal binnen zitten. Nu we niet meer zo snel naar buiten gaan, wordt er minder gelopen of gefietst. Dat is niet zo goed voor het lichaam, maar de mentale gezondheid heeft er ook geen baat bij. Loop om deze reden een paar keer per week een rondje of ga een eindje fietsen. Dit kan alleen gedaan worden of met andere mensen, maar het is altijd een goed idee om te doen.

Met vrienden

Het is altijd jammer wanneer je vrienden niet fysiek kan zien voor een tijdje. Gelukkig zijn er nu heel wat opties om wel wat leuks voor of met hen te doen! Iedereen iets sturen, bijvoorbeeld. Wie vindt het nou niet leuk om een onverwachts pakketje te ontvangen? En de pakketjes hoeven niet eens duur te zijn. Wat dacht je van chocolade cadeau? Vrijwel iedereen vindt minstens één chocoladesmaak lekker. Al zijn het chocbars, truffels of bonbons, het is allemaal online te vinden. Chocolade bestellen is makkelijk om te doen en de bestemde zal het zeker waarderen!

Het kan natuurlijk zijn dat de vrienden chocolade niet lekker vinden of allergisch ervoor zijn. Dan is een kaartje sturen zeker een goed alternatief. Een kaart zelf maken is niet alleen rustgevend en leuk om te doen, het laat ook zien dat je aan iemand denkt. Bij het kaartje kan een leuke brief gestuurd worden en, als de vriend een brief terugstuurt, kun je op de ouderwetse manier met elkaar kletsen! Het kan daarnaast leuk zijn om in deze lockdown nieuwe mensen te ontmoeten door middel van penpallen. Op het internet zijn genoeg websites om mensen te ontmoeten waar brieven naar gestuurd kunnen worden. Zeker leuk om te doen!

Mis je avonden films kijken met de mensen om je heen? Gelukkig bestaan er nu dingen zoals Teleparty (eerst Netflix Party). Met Teleparty kan één persoon een chat openen om een streamingssite van jullie keuze. Zo kunnen er films en series gekeken worden met z’n allen, alleen is de groep niet fysiek bij elkaar. Het is niet zo leuk als met iedereen in één kamer zitten en grappige comments maken, maar het komt wel dichterbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *