De Boulevard van Scheveningen is een aanrader

Je hebt De Dam in Amsterdam, de Coolsingel in Rotterdam en de boulevard van Scheveningen. De boulevard van Scheveningen staat voor alles wat Scheveningen zo bijzonder maakt. Het is de trots van de badplaats en de plek waar het een kwestie is van zien en gezien worden. Zeker op de heerlijke zomeravonden is het steevast druk op de boulevard van Scheveningen. En gezellig bovendien.

Bij een bezoek aan de badplaats hoort een wandeling over de boulevard van Scheveningen

Ben je in Scheveningen, dan hoort een wandeling over de boulevard in Scheveningen er echt bij. Net als een bezoek aan Madurodam en de Pier, een wandeling langs het Kurhaus en een heerlijke strandwandeling. Scheveningen is een badplaats met vier stranden en de plek waar watersporters hun hart op kunnen halen. Volleybal op het strand? Ook dat is prima mogelijk. 

Scheveningen koestert zeker ook de vuurtoren

Scheveningen is een bijzondere plaats, dat valt onder de gemeente Den Haag. Een zelfstandige gemeente is het dus niet, ondanks het bekende wapen waarover Scheveningen beschikt. In eerste instantie was Scheveningen een vissersdorp. Nadien namen de kunstenaars het roer over en tegenwoordig is toerisme de voornaamste bron van inkomsten. Scheveningen geldt als een moderne badplaats, met aandacht voor elementen uit het verleden. Zo is behalve de boulevard van Scheveningen ook de vuurtoren erg belangrijk.

Vooral de geserveerde vis is in de restaurants in Scheveningen formidabel

Ben je museumliefhebber en houd je van sculpturen en wil je Panorama Mesdag wel eens zien? Ook dan moet je naar Scheveningen, een plek waar je heerlijk eet in de beste restaurants en vooral de geserveerde vis van uitstekende kwaliteit is. Ook de beachclubs en strandtenten zijn er hip en sfeervol. Scheveningen heeft voor elke doelgroep iets te bieden. Jong en oud kan zich er uitstekend vermaken. 

Je slaapt er beter door de gezonde zeelucht

Stappen in Scheveningen na eerste geparadeerd te hebben op de boulevard van Scheveningen is ook een aanrader, zoals dat eveneens geldt voor een bezoek aan het casino en de bioscoop. In Scheveningen kun je prima shoppen en slaap je beter door de gezonde zeelucht. Een nachtje Scheveningen? Jazeker, want als je alles wat Scheveningen zo mooi maakt wilt ervaren, dan heb je aan een dag niet genoeg. Het is dan ook veel verstandiger om tenminste een weekend in de badplaats te verblijven.

Verdiep je ook in de historie van de badplaats

Verdiep je in de historie van de badplaats en besef dat oorlogsmisdadigers er hun straf uitgesproken kregen. Scheveningen is ook de gevangenis en was Radio Veronica. De boot van de omroep lag jarenlang precies vier mijl uit de kust van Scheveningen. Zo voel je ook de historie onder de rook van Den Haag. Wat Scheveningen echter vooral is, is het ultieme bewijs dat je wel degelijk lekker weg kunt in eigen land. Want zeker bij zomers weer doet de boulevard van Scheveningen niets onder voor welke Europese badplaats dan ook. En daar mogen wij Nederlanders eigenlijk best een beetje trotser op zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *