De beste plekken om je in de zomer te vermaken

Als je een weekendje vrij hebt en wat leuks wil doen, dan kun je zeker wat leuke activiteiten in je agenda zetten. Zo kun je naar een gezellig festival of naar paardenraces. Wat allemaal leuk is om te doen met mooi weer is hier voor je op een rijtje gezet. In België zijn namelijk genoeg leuke festivals en is paardenraces zeker populair. 

De grootste festivals 

Hele grote en goed bezocht festivals zijn, Rock Werchter, Pukkelpop, Graspop, Tomorrowland en Suikerrock. Als je elke maanden een leuk festival wilt bezoeken dan kan dat zeker. In juni vindt het bekende Graspop plaats. Als je een echte rocker bent dan is Graspop echt wat voor jou. De muziek mag dan wel flinke rock en heavy metal zijn, je zult hier met iedereen volop kunnen genieten. Het festival Rock Werchter vindt plaats in de eerste week van juli. Dit is een festival waar de grootste rockbands ter wereld komen. De beste rockbands zie je op het podium voorbij komen. Pukkelpop is altijd in augustus. Dit festival heeft een hele gevarieerde line-up. Dit is een leuk festival als je graag de top artiesten van dit moment wilt horen. 

Paarden races

In tegenstelling tot Nederland is in België het zeker mogelijk om naar paardenraces te gaan. Het is een zeer populaire sport waar je zowel van de sport kunt genieten als de spanning van het gokken. Populaire renbanen waar je naar toe zou kunnen gaan zijn te vinden in Kuurne, Mons, Oostende en Waregem. Bij deze renbanen kunnen verschillende soorten races gehouden worden. Zo wordt flat racing gehouden waar een race gehouden wordt op een baan van 2400 meter. Deze races vinden in verschillende vormen plaats.

Bij de condition race wordt het gewicht dat de ruiters op het paard mee moeten nemen bepaald door de condities van de baan. Een andere bekende race is de handicap race. Het gewicht wordt daar door een handicapper per paard toebedeeld. Bij stakes races kan geld op paarden worden ingezet. Verder bestaan er nog claiming races waar de paarden die mee races te koop zijn. Naast het racen op een vlakke baan worden ook hindernisraces gehouden. Hier moeten de paarden en ruiters over verschillende obstakels springen. Als je merkt dat je last hebt van een gokprobleem. Dat je steeds hogere bedragen inzet, over gokken liegt, afwezig bent of dat het gokken ten koste gaat van andere dingen, dan is het mogelijk om hulp te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *